Kleg: Nema bonusa za alave bankare

Zamenik britanskog premijera Nik Kleg ponovo je upozorio banke koje su dobile pomoć od države da paze pred sezonu deljenja bonusa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2011.

16:54

Default images

Kleg je naglasio da je vlada rešena da spreči "neodgovorna plaćanja".

"Razumem bes javnosti zbog bonusa koji se i dalje bankarima dele šakom i kapom, posebno u bankama koje su poreski obveznici spašavali" tokom finansijske krize, rekao je šef Liberalnih demokrata u govoru u jednoj fondaciji u Londonu. "Uoči sezone bonusa niko ne treba da sumnja u našu odlučnost kao glavnog akcionara u tim bankama da iskoristimo svu svoju težinu da blokiramo ta neodgovorna plaćanja ili nagrađivanje neuspeha", rekao je Kleg.

On je rekao da je uticaj teškoća bankarskog sektora na privredu i društvo danas još jasniji, i da bes javnosti prema bankama nije splasao kao i da vlada nema nameru da popusti po pitanju bonusa.

Kao rezultet pomoći bankama u teškoćama, što je koštalo britanske poreske obveznike 66 milijardi funti (102,5 milijardi dolara) država je vlasnik 83 odsto banke RBS i 40 odsto banke Lojds.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: