Ukrajinci dostavili ponudu za Fap

Ukrajinska kompanija Lavovski autobuski zavod jedina je dostavila ponudu na tender za 86,5% kapitala pribojskog Fapa, kaže direktor te fabrike Mirko Stojović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2009.

13:42

Default images

On je novinarima kazao da je Lavovski autobuski zavod u vlasništvu ruskog biznismena Igora Čurkina i dodao i da postoji mogućnost da je finansijska grupa iz Rusije Edelvajs investment poštom poslala ponudu za Fap, koja će stiti u narednih nekoliko dana.

Prema podacima Agencije za privatizaciju, rok za dostavljanje ponuda na tender za Fap istekao je u petak, 27. februara. To je bio drugi produženi rok na drugom tenderu za tog proizvođača teretnih vozila iz Priboja.

Direktor Fapa je kazao da Ukrajinci nameravaju da proizvodnju prošire kamionskim programom, a zainteresovani su da sa Fapom učestvuju u
obnavljanju trolejbusa u Beogradu.

Ukrajinska kompanija ranije je iskazala interesovanje za kupovinu tri srodne fabrike u Srbiji - Prve petoletke iz Trstenika, kruševačkog 14. oktobra i pribojskog Fapa.

U kompaniji su detaljnom analizom ocenili da pomenute tri fabrike u Srbiji mogu da se osposobe za nastavak proizvodnje a Ukrajincima su
interesantne, jer se njihovi proizvodni programi dopunjuju.

Prvi tender za prodaju Fapa proglašen je neuspešnim krajem 2007. godine, jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Tom prilikom tendersku
dokumentaciju otkupila češka kompanija Tatra, ali je odustala od dostavljanja ponude zbog razlike u proizvodnim programima.

Fap trenutno zapošljava oko 1.500 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: