Uredba o privremenom finasiranju

Vlada Srbije donela Uredbu o privremenom finasiranju čime je obezbeđeno redovno finansiranje države u prvom tromesečju 2007.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.12.2006.

17:55

Default images

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić rekao je da je uredba usvojena u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu i da je slična odluka doneta i 2003. godine, pre formiranja sadašnje vlade.

Smisao uredbe je da zameni zakon u budžetu koji nije usvojen, i uredba će imati isti efekat kao i zakon, kaže Parivodić.

U prvom tromesečju 2007. biće potrošena maksimalno jedna četvrtina budžetskih prihoda iz ove godine, a Ministarstvo finasija će voditi brigu o potrošnji u skladu sa uredbom.

Ministar rudarstva i energetike Radomir Naumov najavio je da će za nekoliko dana biti formiran tim za izgradnju budućeg gasovoda kroz Srbiju koji će činiti predstavnici Vlade, Srbijagasa i ruskog Gasprom eksporta.

On je kazao da bi taj tim trebalo da do 1. jula 2007. pripremi dokumentaciju za gasovod dužine 400 kilometara, vredan oko milijardu evra, za koji je juče u Moskvi potpisan memorandum o izgradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: