BG: Sleteo drugi Viz er avion, četiri nove linije

Niskotarifna kompanija Viz er uvela je u saobraćaj još jedan avion erbas 320 i četiri nove linije iz Beograda – za Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

12:31

BG: Sleteo drugi Viz er avion, četiri nove linije
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Novi avion predstavlja ulaganje Viz era u Srbiju od dodatnih 100 miliona dolara i donosi otvaranje 36 novih radnih mesta u okviru baze avio-kompanije u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Na novim linijama će saobraćati dva puta nedeljno, do će broj letova do nekih od najpopularnijih destinacija iz Beograda biti povećan pa će za Malme leteti pet puta nedeljno, za Dortmund i Ajndhoven četiri puta nedeljno), a za Geteborg, Minhen-Memingen i Stokholm-Skavsti tri puta nedeljno.

Viz er navodi i da je u prva četiri meseca ove godine povećao promet u Srbiji za 27 odsto. Viz erom je od početka 2017. putovalo skoro 190.000 srpskih putnika. Očekuje se da sa novim, drugim avionom, kapacitet u 2017. bude povećan za 39 odsto.

Moderni avion erbas A320 ima 180 putničkih mesta.

Povodom povećanja flote i otvaranje novih linija, kompanija je ponudila i poseban popust od 30 odsto u toku današnjeg dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: