Besplatna e-knjiga: Kako trgovati cenom bitkoina

Bitkoin je vrsta digitalnog novca (kripto valuta) čija popularnost širom sveta, kao i u Srbiji, rapidno raste iz godine u godinu.

Izvor:

Ono što ga čini različitim od konvencionalnog novca jeste to što ni jedna institucija ne kontroliše mrežu bitcoin-a, što znači da ni banke ne kontrolišu ponudu ovog novca. U aprilu 2010. godine, cena jednog bitkoina iznosila je 0,003 dolara, dok je 26. maja cena jednog bitkoina iznosila oko 2400 dolara.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom bitkoina (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatnu e-knjigu “Kako trgovati cenom bitkoina”. Knjiga je prilagođena svim nivoima znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Besplatnu e-knjigu “Kako trgovati cenom bitkoina” preuzmite ovde.

Pre nešto više od dva meseca, cena bitcoin-a je premašila cenu jedne unce zlata. Od tada do danas cena je nastavila da raste i dostigla 2400 dolara, čime se skoro udvostručila.

U međuvremenu, mnoge države su omogućile bitcoin legalnim sredstvom plaćanja što je u mnogome imalo pozitivan uticaj na njegovu cenu. U tehnološki naprednom Japanu, od nedavno mnogi trgovinski lanci omogućuju plaćanja bitcoin-om što je uticalo da cena ove kripto valute tokom prethodnog meseca poraste skoro 80%, a Japan postane najveće tržište bitcoin-a na svetu. Očekuje se da će uskoro mnoge druge države krenuti istim putem. Među njima je i Australija, koja će od jula ove godine proglasiti bitcoin zakonskim sredstvom plaćanja, a slično se uskoro očekuje i od Rusije.

Jedan od razloga zbog čega je cena bitcoin-a porasla ove godine, jeste to što nije pod uticajem vlada država ili centralnih banaka. Bitcoin se prati kroz javni online zapis poznatiji pod nazivom „blockchain“. Konačan broj bitokoina može biti proizveden kroz proces koji se naziva „rudarenje“, koje se izvodi računarskim rešavanjem kompleksnih matematičkih operacija, odnosno algoritama. Velika privlačnost ove kripto valute jeste u tome što i pored toga što je evidencija transakcija bitcoin-om javna, korisnici koji vrše transakcije ostaju anonimni.

Besplatnu e-knjigu “Kako trgovati cenom bitkoina” preuzmite ovde.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

PR

OTP banka kupila Vojvođansku

Nacionalna banka Grčke potpisala je sporazum sa OTP bankom Srbija o prodaji 100% vlasništva nad Vojvođanskom bankom. Ova transakcija obuhvata i druge poslove Nacionalne banke Grčke u Srbiji. Kao rezultat preuzimanja, OTP banka Srbija će postati 7. najveća banka u zemlji.

biz: pr petak 4.08. 17:35 Komentara: 0

Tajna jezera kojem niko ne može da odoli

Pitate se zašto velike zvezde od celog sveta biraju baš jezero Komo za svoj odmor? Na samo sat vremena od Milana nalazi se “ogledalo Alpa“ i mesto na kojem je i Julije Cezar odmarao, a odvajkada je privlačilo najpoznatije ljude iz celog sveta.

biz: pr petak 14.07. 16:00 Komentara: 0

Besplatni priručnik: Kako trgovati cenom bitkoina

Bitkoin je vrsta digitalnog novca (kripto valuta) čija popularnost širom sveta, kao i u Srbiji, rapidno raste iz godine u godinu. Ono što ga čini različitim od konvencionalnog novca jeste to što ni jedna institucija ne kontroliše mrežu bitcoin-a, što znači da ni banke ne kontrolišu ponudu ovog novca. U aprilu 2010. godine, cena jednog bitkoina iznosila je 0,003 dolara, dok je 26. maja cena jednog bitkoina iznosila oko 2400 dolara.

biz: pr četvrtak 22.06. 10:02 Komentara: 0

Dobit Komercijalne banke 29 mil €

"Komercijalna banka ostvarila je značajan dobitak u prvih pet meseci ove godine u iznosu od oko 29 miliona evra“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke prof. dr Vladimir Krulj. On je istakao da ovaj poslovni rezultat pokazuje da Komercijalna banka poseduje veliki potencijal za dalji rast, kako na bankarskom tržištu Srbije, tako i na bankarskom tržištu regiona, ali i ukazuje na njenu realnu vrednost.

biz: pr utorak 20.06. 14:00 Komentara: 0

Profesionalni veb-sajt kao ključ digitalnog uspeha

Vaše digitalno prisustvo može se ostvariti putem veb-sajta, stranica na društvenim mrežama, nalogom na nekom od uticajnih blogova ili foruma i sličnog. Međutim, ako vodite kompaniju ili organizaciju, zvanični veb-sajt je svakako ključan faktor koji ne biste smeli da preskočite.

biz: pr ponedeljak 12.06. 09:30 Komentara: 0
strana 1 od 22 idi na stranu