BMW 120i Cabrio

Kada muškarac predstavlja svoju partnerku, on kaže: "Ovo je moja lepša polovina". Istina je – posle dvosatnog ulepšavanja, stotina evra potrošenih u kozmetičkim salonima, solarijumima i buticima, zlobni jezici bi rekli da nije teško biti LEPŠA polovina.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.09.2009.

16:00

Default images

Tekst i Foto: Andrej Koblar, Mobil Magazin

Ali svejedno, da li vam se ikada desilo da ste prelepu damu »greškom« videli nedoteranu, neurednu i da vam se kroz kosti spustio ledeno hladan talas adrenalina? Da, znam – prava lepota dolazi iznutra... bla, bla, bla!

Prilično slično bilo je sa BMW-ovom Serijom 1 u kabriolet verziji. Zbog spleta okolnosti i brojnih službenih puteva za vreme predstavljanja i početka prodaje, prvi BMW Serije 1 Cabrio koji sam video uživo bio je upravo ovaj testirani, vinsko crvene boje sa posebnim paketom opreme Performance.
Dužina, mm 4360 Širina, mm 1748 Visina, mm 1411
Ne znam koga ne bi očarali veliki naplaci sa 10 dvostrukih krakova, karbonski ulošci na spoljnim ogledalima i prtljažnom spojleru, a o decentnoj ukrasnoj liniji na boku, naglašenim branicima i pragovima da i ne govorim.

Seo sam – crna sportska kožna sedišta, jednostavno savršen obruč upravljača presvučen alkantarom i na njemu sudbonosni znak, Performance. Pritisnem na dugme Start i čujem zvuk koji bi prepoznao i u snu.
Međutim, oduševljenje me je ubrzo napustilo. Kilometar ili dva kasnije, tačnije na prvom semaforu ugledam nešto čudno, ali ujedno i poznato... BMW Serije 1 Cabrio – običan, crni.

Nešto tako neatraktivno već dugo nisam video! Tako sam zaključio da ću se "svom" kabriu za vreme testa diviti, a posle toga ću ga kao izgubljenu ljubav planski zaboraviti.

Dosta filozofiranja.
Zapremina 1995ccm, snaga 170KS, maksimalna brzina 220km/h
BMW 120i Cabrio je odličan automobil, koji može da se pohvali vrhunskim voznim karakteristikama, čije standarde odavno postavlja baš ova bavarska marka.

Odlična stabilnost na putu prosto mami da se isključi elektronika, pa da se poigrate ovim automobilom onako kako to i zaslužuje(te). Menjaču – kao što je jednom za BMW-ov sklop napisao naš kolega Boštjan – ne bih zamerio ni kada bi imao 20 stepeni prenosa.
Potrošnja goriva/100km: u gradu 8,5 na otvorenom 5,0 kombinovano 6,3 Emisija CO2 kombinovano 149
Toliko je lepo rukovati njime. Stabilnost na putu i menjač žudeli su za nečim što benzinski motor zapremine dva litra nije mogao da ponudi. Snagom! I pored 125 kW (170 KS), koliko ih ima, stvarna snaga se ne može prepoznati, motor je u nižim stepenima prenosa potrebno terati u visoke obrtaje kako bismo zadovoljili osnovnu potrebu za kapljicom adrenalina.

U tako bogatoj paleti motora, kakvu nudi BMW, sigurno ćete sa lakoćom naći bolje rešenje.
Sve su popularnija muška sredstva za ulepšavanje i sve više muškaraca ih i koristi. Da li su to i dalje pravi muškarci?

Stvar ukusa, ali bez sumnje da živimo u nepravednom vremenu, u kome žene važe za lepši pol, iako im – za razliku od muškaraca – šminkanje predstavlja obavezni dnevni ritual. Ali, nepravedno je i to da samo retki mogu sebi da priušte automobil kao što je BMW 120i Cabrio Performance, koji pored svega dobrog što nudi, predstavlja i dokaz da bez šminke nema života.

Bez obzira na to koga ili šta šminkaju.

Saznajte više o ovom modelu

Upoznajte se sa tehničkim karakteristikama

Pogledajte cenovnik i spisak dodatne opreme

Pogledajte više fotografija modela BMW 120i Cabrio u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: