Treba ti auto koji se izdužuje? Renault ima rešenje

Renault Morphoz je automobil koji doslovno može da se produži.

Automobili

Izvor: SN

Ponedeljak, 09.03.2020.

20:00

Treba ti auto koji se izdužuje? Renault ima rešenje

Renault Morphoz je automobil koji je trebao da ima svoju premijeru u Ženevi, ali je zbog koronavirusa to onemogućeno, a kako samo ime automobila kaže, radi se o nečemu nesvakidašnjem.

Renault je napravio električno vozilo sa veštačkom inteligencijom koje može da se prilagodi bilo kojoj situaciji koja vozaču može da zatreba, ima nisko težište, ali nije sitan, kontrolna tabla može da se pomera i da se oslobodi još malo prostora za noge. Morphoz ima dve verzije – City i Travel.

City ili gradska verzija je dugačka 4.40m i 2.73m je široka, poseduje bateriju od 40kWh i može iz punjenja da pređe oko 400 km.

U Travel ili modu za putovanja, Morphoz je dugačak 4.80m i širok oko 2.9m, a njegova baterija postaje jača od 90 kWh i može da pređe nekih 700 km.
Photo: Renault
Photo: Renault
Photo: Renault

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: