Kia Stonic – novi mali SUV stiže do kraja 2017.

Korejski proizvođač objavio je prve dizajnerske crteže novog potkompaktnog SUV modela.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2017.

10:31

Kia Stonic – novi mali SUV stiže do kraja 2017.

Posle Hyundaija, koji će u junu predstaviti novi mali SUV, i sestrinska auto-marka Kia lansiraće sopstveni model u istoj klasi. Vozilo je nazvano Stonic i imaće premijeru u drugoj polovini godine, najverovatnije na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru.

Crteži otkrivaju sportski dizajn automobila, sa stilskim detaljima karakterističnim za novije Kia modele.

Iako dizajnerske skice ne prikazuju potpuno verno izgled vozila, jer su mnogi detalji poput točkova i prednjih i zadnjih krila prenaglašeni, nema sumnje da će korejski proizvođača atraktivnim i agresivnim linijama pokušati da privuče mlađu klijentelu i preotme deo kupaca od konkurencije, koja je u segmentu potkompaktnih SUV/krosover vozila veoma jaka.
Kia ovom prilikom nije otkrila izgled unutrašnjosti, ali je saopšteno da će putnička kabina imati “evropski orijentisan dizajn”.

Kupcima će na raspolaganju biti i brojne opcije za personalizaciju vozila, kako na spoljašnjosti, tako i u enterijeru.

Očekuje se da će motorizacija između ostalog obuhvatiti 1.4 litarski benzinac i 1.6 litarski dizelaš. Prednji pogon će biti standardna opcija, a za sada nije poznato da li će u ponudi biti i verzija sa pogonom 4x4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: