Subaru BRZ (redizajn)

Posle Toyote, koja je u martu osvežila GT86, Subaru je restilizovao sestrinski BRZ.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

11:29

Subaru BRZ (redizajn)

Osim manjih izmena na svetlosnim grupama i prednjem braniku, dizajn spoljašnjosti ostao isti. Farovi i stop svetla sada su standardno opremljeni LED tehnologijom, a skuplja verzija ima i LED maglenke.

Unutrašnjost je uglavnom nepromenjena, uz poboljšanja na planu materijala presvlaka i tapacirunga.
Motor je neznatno pojačan, sa 200 na 205 ks, a u ponudi će se naći i opcioni Performance paket sa unapređenim voznim karakteristikama.

Subaru je saopštio da će BRZ biti dostupan u dve verzije, obe sa poznatim četvorocilindarskim 2.0 litarskim bokser motorom, s tim što će model sa manuelnim menjačem imati navedenih 205 "konjskih snaga", dok će opcija sa automatskim prenosnim sistemom zadržati pogonsku jedinicu sa 200 ks. Snažnija varijanta automobila imaće nešto bolja ubrzanja nego aktuelni model, zahvaljujući promenjenom prenosnom odnosu menjača ali i dodatnjim "konjima" ispod haube.
Kako bi poboljšao stabilnost svog sportskog kupea, Subaru je BRZ opremio zadnjim spojlerom, dok je konstrukcija vozila kruća nego pre.

Dodatni Performance paket, između ostalog, uključuje i Brembo kočnice, sa većim diskovima i poboljšano ogibljenje sa Sachs Performance komponentama. Što se tiče estetske strane, tu su nove, specijalno dizajnirane 17 inčne crne alu felne.
Subaru BRZ za 2017. na tržište stiže na jesen, a cene će biti saopštene naknadno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: