Volkswagen ponovo šalje "bubu" u penziju?

Nemački proizvođač mogao bi da okonča proizvodnju moderne verzije modela Beetle, s obzirom da mu taj automobil ne donosi veliku zaradu, saznaje Autoline.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.04.2016.

09:06

Volkswagen ponovo šalje

Nakon dizel skandala, Volkswagen je bio prinuđen da preispita svoje poslovne planove kako bi nadoknadio materijalnu štetu izazvanu ovom aferom. Jedna od žrtava mogla bi da bude nova "buba", koja se u svojoj savremenoj inkarnaciji nije ni približila originalnoj verziji po popularnosti.

Autoline piše da su Volkswagenu sada preko potrebni modeli koji su u trendu, pre svega SUV i krosover vozila, koja godinama unazad beleže takav rast prodaje da su im se okrenuli čak i brendovi kao što su Maserati, Jaguar, Bentley, pa čak i Lamborghini.

Isti izvor tvrdi da VW planira da okonča proizvodnju modela Beetle do kraja 2018. godine, kako bi napravio mesta za novo vozilo iz SUV/krosover segmenta koje će mu doneti veću zaradu. U nemačkom proizvođaču ove navode za sada komentarišu kao "medijske spekulacije".

Moderna "buba" predstavljena je 1997, na talasu nostalgije prema ikoničnim modelima koji su obeležili 20. vek. Druga, aktuelna generacija lansirana je 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: