Nova E klasa "pokazala mišiće": Mercedes E43 AMG (FOTO)

Nemački proizvođač predstavio je sportsku, AMG verziju svoje luksuzne imuzine. Mercedes E43 AMG zamišljen je kao auto koji će popuniti prazninu između "obične" E klase i budućeg ekstremnog modela E63 AMG.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

11:19

Nova E klasa

Mercedes E43 AMG je zadržao eleganciju standardne E klase, uz adrenalinsku injekciju u vidu 3.0 litarskog bi-turbo V6 motora sa 401 ks i 520 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog od 2.500 o/min. Isporučivaće se sa 4Matic pogonom na sva četiri točka, a snaga se prenosi pomoću 9G-Tronic automatskog menjača.

Od 0 do 100 km/h automobil ubrzava za 4,6 s, dok je maksimalna brzina očekivano fabrički ograničena na 250 km/h.
Stilski, E43 razlikuje se od ostalih verzija E klase po drugačijem prednjem braniku i "tačkastoj" maski hladnjaka, dok se pozadi prepoznaje po dva para izduvnih cevi.

Auto je standardno postavljen na 19 inčne AMG alu felne, a u ponudi su i opcioni točkovi promera 20 inča.
Mercedes E43 AMG opremljen je sportskim sistemom oslanjanja baziranom na najnovijoj Air Body Control tehnologiji. Deo paketa je i adaptivno ogibljenje, pa vozač može da bira između tri načina podešavanja: Comfort, Sport i Sport Plus.
Svetska premijera zakazana je za sajam automobila u Njujorku, koji se održava krajem marta, a prodaja počinje u septembru. Cena za sada nije poznata.

Nakon ovog modela, Mercedes bi trebalo da lansira i ekstremnu AMG verziju, model E63.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: