Galerija: MINI Clubman za 2016.

MINI je objavio prve fotografije novog Clubmana - najvećeg modela u istoriji ovog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 24.06.2015.

11:31

Default images

Dizajn druge generacije savremenog Clubmana nije iznenađenje s obzirom da je MINI još 2014. prikazao koncept za koji je tada rečeno da predstavlja pretprodukcijsku verziju serijskog modela.
Specifična koncepcija prve generacije, sa jednim vratima na levoj i dvoja na desnoj strani vozila, odbačena je, pa novi Clubman ima 4 vrata dok se prljažnik otvara dvostrano kao kod prethodnika.

Automobil sada više podseća na klasično karavan vozilo, sa atipičnim vratima prtljažnika.
U odnosu na Clubman I, nova generacija je porasla, pre svega u dužinu i širinu.

Specifikacije još uvek nisu poznate, ali treba očekivati slične dimenzije kao kod koncepta koji je dugačak 4223 mm, širok 1844 mm i visok 1450 mm.
Unutrašnjost automobila je modernizovana i usklađena sa novimi MINI hečbekom.

Kružni ventilacioni otvori ustupili su mesto četvrtastim a brzinomer koji se tradicionalno nalazio na centralnoj konzoli pomeren je na poziciju direktno ispred vozača, gde se pridružio obrtomeru.
U odnosu na prethodni model promenjen je i dizajn volana, dok su ispod klima-uređaja zadržane stare komande koje svojim oblikom podsećaju na avionske prekidače.

MINI Clubman II postavljen je na istu platformu kao i MINI hečbek sa 3 i 5 vrata i BMW Serije 2 Active Tourer.
Novi Clubman će na raspolaganju imati motore koji se koriste u najnovijim MINI modelima, a na nekim od fotografija vidi se Clubman S koji je pogonjen 2.0 turbo-benzincem sa 192 ks (141 kW) i 280 Nm (300 Nm sa "overboost" funkcijom).

Više detalja o novom MINI modelu biće poznato uskoro. Sajamska premijera održaće se u septembru, na auto-salonu u Frankfurtu.

Pogledajte galeriju fotografija MINI Clubman za 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: