Chevrolet će praviti električni Bolt od 30.000 dolara

Američki proizvođač potvrdio je da će električni koncept Bolt, koji je predstavljen na auto-salonu u Detroitu početkom godine, ući u serisjku proizvodnju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

13:18

Default images

Model kojim će Chevrolet pokušati da se suprotstavi električnom BMW-u i3 proizvodiće se u fabrici Orion, u blizini Detroita, a projektovana tržišna cena iznosiće 30.000 dolara (trenutno oko 26.000 evra).

"Odluka o serijskoj proizvodnji doneta je nakon pozitivnih reakcija potencijalnih kupaca na koncept prikazan na sajmu u Detroitu", izjavio je predsednik General Motors (GM) za Severnu Ameriku, Alan Batey.

On smatra da Bolt "ima potencijal da uzburka tržište električnih automobila".
GM će uložiti 160 miliona dolara u pogon Orion, kako bi se u toj fabrici stvorili uslovi za serijsku proizvodnju novog električnog automobila.

Očekuje se da će Bolt početi da se proizvodi u jesen 2016, a spekuliše se da bi i evropski brendovi koji posluju u okviru General Motorsa (Opel i Vauxhall) mogli da dobiju sopstvene verzije ovog modela.
Bolt je električni hečbek sa 5 vrata izrađen od lakih materijala, poput aluminijuma, magnezijuma i ugljeničnih vlakana, sa ciljem smanjenja mase vozila.

Točkovi su pomereni na krajeve automobila, čime je dobijen veći prostor za smeštaj putnika u kabini.

Chevrolet nije objavio detaljne specifikacije, ali je saopšteno da je Bolt u stanju da pređe i više od 320 km sa jednim punjenjem baterija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: