Opel Karl će koštati 9.500 evra

Opel je objavio nove detalje o modelu Karl. Ovaj mali gradski automobil izrađivaće se u Južnoj Koreji, a cena najjeftinije verzije u Nemačkoj iznosiće 9.500 evra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.01.2015.

13:25

Default images

Nemački proizvođač održao je obećanje da će Opel Karl koštati manje od 10 hiljada. Ipak, postavlja se pitanje da li je navedena cena previsoka za jedan model iz takozvanog A segmenta.

Iako je svetska premijera ovog automobila zakazana za početak marta i sajam u Ženevi, kupci u Nemačkoj će moći da ga naruče već od 19. januara, ali se prve isporuke očekuju tek u leto 2015.
Opel je saopštio da će na raspolaganjiu biti tri paketa opreme, Essentia, Enjoy i Cosmo, ali kada je reč o motorima, ponuda je svedena samo na jednu pogonsku jedinicu.

Ispod haube će se nalaziti trocilindrični 1.0 litarski ECOTEC benzinac, gotovo u potpunosti izrađen od aluminijuma, zbog čega je i težina automobila dodatno snižena, tako da Karl ima masu od 939 kg.
Motor proizvodi 75 ks i povezan je sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja iznosiće 4,3 l/100 km, a emisija ugljen-dioksida 99 g/km.

Saznajte više o modelu Opel Karl

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: