Prva skica Škode Superb za 2015.

Posle fotografija "kamufliranih" prototipova, češki proizvođač objavio je i dizajnerski crtež novog Superba koji će biti predstavljen sredinom februara u Pragu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2014.

11:03

Default images

Iako ovakve skice ne odražavaju sasvim verno konačni izgled produkcijske verzije, crtež otkriva detalje prednjeg dela Škode Superb koja će pojaviti u prodaji 2015.

Automobil je dizajniran po ugledu da VisionC koncept koji je Škoda izložila na auto-salonu u Ženevi, u martu. Ovaj koncept poslužio je kao osnov za stilizaciju elemenata eksterijera - reljefne haube, specifično oblikovanih farova, maske hladnjaka...

Kao i ostali novi modeli iz Škodine game, i Superb ima široki prorez na prednjem braniku sa velikim svetlima za maglu.

Iz Škode najavljuju da će nova generacija biti smeštena u viši segment automobila srednje klase i da će biti veća u poređenju sa aktuelnom verzijom. S obzirom da će koristiti Volkswagenovu univerzalnu MQB paltformu, novi Superb biće oko 75 kg lakši od prethodnika.

Osnovna verzija sa 1.4 litarskim benzincem koji proizvodi 125 ks (92 kW) u Nemačkoj će koštati oko 25.000 evra.

Više detalja biće poznato posle februarske premijere koja će se održati u glavnom gradu Češke, a novi Superb moći će da vide posetioci ženevskog sajma automobila početkom marta 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: