Za novu Opel Corsu nema zime

Kako bi vozačima i putnicima omogućili ugodniju i bezbedniju vožnju i tokom zimskih meseci, proizvođači automobila čak i manje modele opremaju sistemima i dodacima za najhladnije godišnje doba.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2014.

13:52

Default images

Dani postaju kraći, a temperatura polako opada. Vožnja u zimskim mesecima često podrazumeva nepredvidive vremenske okolnosti i uslove na putu, manji komfor i povećan rizik u saobraćaju.

Kada je reč o bezbednosti, veoma je važna dobra vidljivost. Zbog toga je Opel je novu generaciju Corse opremio ThermaTec vetrobranskim staklom koje se odmagljuje i odleđuje jednim pritiskom na dugme.
Ova funkcija, uz zadnje staklo sa grejačima i bočne grejane retrovizorore, omogućava vozaču dobru preglednost u vožnji i tokom zime.

Kao i prethodna generacija i nova Corsa opremljena je grejanim upravljačem i sedištima, što dodatno unapređuje komfor u zimskim mesecima.

Po želji, kupcima je dostupno i dodatno pomoćno grejanje sa daljinskom kontrolom i podesivim tajmerom za one koji žele da im temperatura u vozilu bude odgovarajuća pre nego što krenu na put.
Nova Corsa opremljena je i brojnim tehnologijama i sistemima koji povećavaju nivo bezbednosti u vožnji po klizavim putevim.

Spisak opreme, pored ABS sistema i standardno dostupnih funkcija stabilizacije u krivinama i pomoći pri kočenju, obuhvata i program elektronske stabilnosti, ESP Plus, i sistem kontrole vuče, Traction Control TC Plus, koji reguliše rad motora i kočnica.

Peta generacija Opel Corse imala je premijeru početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu, a uskoro stiže i u prodajne salone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: