Na prodaju prvi Senin F1 bolid

Toleman TG183B, prvi trkački automobil koji je Ajrton Sena vozio u Formuli 1, našao se u ponudi na sajtu Cars International.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 06.12.2014.

12:50

Default images

Sena je bolid vozio na svom debiju u F1 takmičenju, na trci za Veliku nagradu Brazila u Rio de Žaneiru, 1984.

U istom automobilu legendarni Brazilac osvojio je i prvi bod na jednoj trci u Formuli 1. Bilo je to na Velikoj nagradi Južne Afrike, u njegovoj drugoj trci u karijeri, kada je na cilj stigao kao šestoplasirani.
Izvor: Cars International
Toleman TG183B kasnije je prodat kupcu u Sjedinjenim Državama, gde je početkom devedesetih restauriran, da bi na kraju završio u Velikoj Britaniji, gde se i danas nalazi.
Izvor: Cars International
Cars International na sajtu nije otkrio koliko traži za Senin bolid, ali je objavio da je vozilo opremljeno originalnim turbo motorom firme Hart i da uz automobil prilaže dokumentaciju kojom se potvrđuje njegova autentičnost.

Na fotografijama se može videti koliko su se bolidi Formule 1 promenili u odnosu na period od pre 30 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: