Hyundai će proizvoditi i20 sa 3 vrata, ali...

Prva generacija modela i20 izrađivala se u dve verzije - sa 3 i 5 vrata, a automobili su bili stilski ujednačeni. Hyundai je najavio da će i novi i20 imati trovratnu varijantu s tim što će ovaj automobil dobiti oznaku Coupe i više će se razlikovati od hečbeka.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 03.09.2014.

14:10

Default images

Hyundai je u avgustu objavio prve zvanične fotografije i preliminarne specifikacije druge generacije modela i20. Tada je javnosti predstavljena samo varijanta sa 5 vrata.

Korejski proizvođač saopštio je da će kupcima ponudiiti i trovratnu verziju, s tom razlikom što će ovaj model imati oznaku Coupe.

Objavljen je i prvi dizajnerski crtež automobila koji nagoveštava da će i20 Coupe imati sportsku liniju, manje prozore, ali i drugačija stop svetla i zadnji branik. Zahvaljujući ovakvom dizajnu, Hyundai i20 Coupe trebalo bi pre svega da privuče mlađe kupce.

Poput verzije sa 5 vrata, i Coupe je oblikovan u evropskom dizajnesrkom centru u Nemačkoj. Više detalja biće poznato nakon premijere na sajmu automobila u Parizu. Proizvodnja će početi u februaru 2015, a automobil u prodajne salone stiže par meseci kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: