Šta bi bilo kad bi bilo: FIAT 500L Abarth

Iako je sada već gotovo izvesno da na putevima nećemo videti Abarth 500L, snovi o ekstremnoj verziji "kragujevačkog FIAT-a" i dalje žive.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.06.2014.

08:34

Default images

Od kada je FIAT 500L predstavljen spekulisalo se o proizvodnji sportske, Abarth varijante ovog modela. U početku su stizali pozitivni signali da bi tako nešto moglo da se dogodi, a priču je 2013. podgrejao i šef Abartha za Evropu, Marco Magnanini.

On je tada izjavio da "postoje velike šanse" da se znak škorpiona nađe na maski hladnjaka FIAT-a 500L.

U međuvremenu u italijanskom proizvođaču bili su zauzeti mnogo važnijim temama i poslovima, kao što je formiranje kompanije FIAT Chrysler Automobiles, a planovi o proizvodnji Abartha 500L, ako su zaista i postojali, ostali su zaboravljeni u nekoj fioci.

Ipak, pojedini zaljubljenici u automobile koji bi voleli da na ulicama vide ovaj model nisu odustali. Ovih dana pojavio se spekulativni render koji pokazuje kako bi mogla da izgleda Abarth verzija FIAT-a 500L kada bi došlo do njene realizacije.

Koji bi motor po vašem mišljenju odgovarao ovom lepotanu?

Izvor: X-Tomi Design

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: