Automobili

Četvrtak, 26.06.2014.

08:32

Google predstavio Android Auto

Google je u sredu predstavio sistem koji će omogućiti bolju povezivost i bezbedniju upotrebu Android smartfon uređaja i korisnih aplikacija u automobilu. Android Auto je odgovor na Apple CarPlay i zasnovan je na najnovijoj verziji Android operativnog sistema koji stiže na jesen.

Izvor: B92

Default images

Sistem je dizajniran tako da je sličan standardnom Android okruženju, uz pojednostavljen interfejs, da bi što manje odvlačio pažnju tokom vožnje.

Google je optimizovao kontrole i komande koje se očitavaju na displeju multimedijalnog sistema u automobilu, kako bi vozač na bolji i bezbedniji način koristio aplikacije i usluge koje su mu na raspolaganju na Android platformi.

Iz istog razloga predviđena je opcija korišćenja Google Now glasovnih komandi za što više sadržaja i funkcija, kao što su Google Maps navigacija, slanje SMS poruka, aplikacije poput Google Play Music.

Takođe, vozač tokom vožnje može putem glasovnih komandi da unese različite podsetnike, koji će biti dostupni i na njegovom smartfon uređaju kada kasnije napusti vozilo.

Pogledajte kratku prezentaciju Google Android Auto sistema:



Prvi automobili opremljeni Android Auto sistemom pojaviće se do kraja godine. Google je za sada postigao dogovor o saradnji sa Audijem, General Motorsom Hyundaijem i Hondom, sa kojima je formirao Open Automotive alijansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: