Da li Jaguar zaista očekuje da ovim modelom pobedi BMW?

Kada neki proizvođač najavi da priprema model koji će se suprotstaviti BMW-u Serije 3, Mercedesu C klase ili Audiju A4, ljubitelji automobila sa nestrpljenjem očekuju da vide krajnji rezultat rada inženjera i dizajnera. Nekoliko meseci pre premijere kompaktne limuzine XE, Jaguar je odlučio da nam na svom Twitter profilu "otkrije" kako će izgledati ovaj automobil.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

10:20

Default images

Ako ste pomislili da sa fotografijom automobila nešto nije u redu, u pravu se. Iako je u pitanju zvanična fotografija proizvođača, Jaguar i dalje krije detalje svog novog modela ispod kamuflažnih obloga.

Ipak, dobili smo priliku da naslutimo kakve će linije i proporcije imati konačna produkcijska verzija limuzine XE, kada je Jaguar u oktobru prikaže pred publikom auto-salona u Parizu. Podsećamo, Jaguar je 2012. na sličan način započeo promociju modela F-Type, koji je u početku na zvaničnim snimcima takođe bio sakriven od javnosti ispod maskirne folije.

Na fotografiji limuzine XE koju je objavio Jaguar, može se videti da će novi model preuzeti sličan dizajn maske hladnjaka koji smo videli na Jaguaru XF. Automobil će imati kratak prepust iza zadnjih točkova, dok linija krova počinje da se spušta iza centralnih krovnih nosača, prema zadnjem delu vozila.

Kompanija je saopštila da će njihov najmanji sedan koristiti novu "iQ Al" strukturu od aluminijuma, što će značajno doprineti smanjenju mase automobila. Na sličan način biće konstruisan i budući SUV model koji je najavljen za 2016. godinu.

Jaguar je objavio da će se među pogonskim jedinicama novog modela naći i četvorocilindraši "širokog raspona snage", a za najjače verzije, XE S i XE R koristiće se V6 i V8 motori.

Nakon pariske premijere, Jaguar XE naći će se u prodaji u prvoj polovini 2015. kada će biti poznata i njegova cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: