BMW X7 stiže 2017?

Nakon predstavljanja BMW-a X4 i spekulacija o mogućem razvoju modela X2, u automobilskim medijma se sve više pažnje posvećuje modelu X7 koji će zauzeti mesto na vrhu game SUV vozila bavarskog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.03.2014.

12:42

Default images

Iako o tome još uvek nema zvanične potvrde iz BMW-a, Automotive News saznaje da će budući najveći SUV te kompanije biti lansiran 2017. ili 2018. i da će se proizvoditi u Sjedinjenim Državama, u fabrici u Spartanburgu.

U tom pogonu već se izrađuju modeli X3, X4, X5 i X6, a s obzirom da će severnoameričko tržište biti primarno za plasman modela X7, ova fabrika predstavlja sasvim logičan izbor za mesto proizvodnje najvećeg BMW-ovog SUV vozila. Očekuje se da će će godišnja proizvodnja dostizati 50.000 jedinica, i da će ukupan kapacitet fabrike zbog toga biti povećan na 400.000 vozila.

S obzirom na najave da će BMW broj svojih platformi u budućnosti svesti na svega dve, X7 će biti postavljen na veću od njih i deliće je sa drugim velikim modelima nemačkog proizvođača, poput sledeće generacije Serije 5 i 7 i BMW-a X5 i X6.

Kada stigne na tržište, BMW X7 će biti glavni rival Mercedesu GL, a u SAD i modelima kao što su Lincoln Navigator i Cadillac Escalade. Poput navedenih vozila, imaće tri reda sedišta.

Kako piše Automotive News, BMW bi prve detalje o modelu X7 trebalo da objavi uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: