Lexus RC F Coupe

Lexus je najavio, kako kažu u tom proizvođaču, svoj najsnažniji V8 model - RC F Coupe, koji će imati premijeru na salonu automobila u Detroitu 2014.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.01.2014.

14:23

Default images

U odnosu na bazni model, RC Coupe, koji je prikazan u novembru 2013. na tokijskom sajmu automobila, verzija sa oznakom "F" vizuelno se razlikuje po aerodinamičkim dodacima, koji uključuju velike otvore za vazduh na krajevima prednjeg branika i proširenja na pragovima, dok umesto standardne dve, zadnji deo automobila ukrašavaju četiri izduvne cevi.
Zbog prirode svog pogonskog agregata, RC F Coupe ima i izbočinu na poklopcu motora, maska hladnjaka je skladnije dizanirana, a automobil je postavljen na 19 inčne alu točkove.

Za one kojima standardna oprema nije dovoljna, u ponudi su doplatni elementi od ugljeničnih vlakana i aktivni zadnji spojler koji se izvlači pri brzini od oko 80 km/h i ponovo uvlači kada automobil uspori na 40 km/h.

Pogledajte promotivni video Lexusa RC F Coupe:



Dizajn unutrašnjosti uglavnom je preuzet od standardnog Lexusa RC. Dva automobila razlikuju se po tome što "F" model ima nešto izmenjenu instument tablu, sportska sedišta i volan sa komandama za promenu stepena prenosa.
Lexus nije želeo da otkrije sve detalje o modelu RC F Coupe, kako bi nešto sačuvao i za detroitsku premijeru.

Iako nije zvanično potvrđeno, veruje se da automobil dobija pogon od 5.0 litarskog V8 motora koji isporučuje oko 460 ks, zahvaljujući kome je u stanju da iz stanja mirovanja do stotke stgne za 4,5 s.

Maksimalna brzina procenjuje se na oko 300 km/h.
Više informacija o Lexusu RC F Coupe, koji bi na tržištu trebalo da zapreti BMW-u M4, Audiju RS5 i budućoj kupe verziji Mercedesa C63 AMG u biće poznato tokom premijere na auto-salonu u Detroitu.

Saznajte više o modelu Lexus RC Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: