AMG i Aston Martin potvrdili saradnju

Nakon nekoliko meseci spekulacija, ozvaničena je vest o saradnji između Mercedesovog AMG odeljenja i Aston Martina.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.07.2013.

12:18

Default images

Prema saopštenju koje su objavile dve kompanije konačan sporazum biće postignut do kraja 2013. godine.

Za sada je obelodanjeno da će budućim ugovorom Aston Martinu biti omogućen pristup resursima Mercedesa i AMG-a, kako bi zajedničkim snagama razvili novi V8 motor koji će pokretati nove modele britanskog proizvođača luksuznih sportskih automobila.

"Odabrali smo AMG kao bazu za razvoj budućeg motora, pri čemu će naši automobili i dalje zadržati jedinstven stil i karakter koji ih krasi svih ovih 100 godina", izjavio je šef odeljenja za razvoj u Aston Martinu, Ian Minards.

"Ponosni smo zbog saradnje sa Aston Martinom i činjenice da ćemo upravo mi biti ti koji će ih snabdevati sa novim motorom i drugim komponentama. To što su nas izabrali za partnera potvrda je tehnoloških kvalitata koje poseduje AMG", rekao je direktor AMG-a, Ola Källenius, i dodao da ovaj sporazum predstavlja dobitak za obe strane.

Osim motora, Aston Martin će za novu seriju modela koji će biti pogonjeni V8 agregatom iskoristiti određene komponente Mercedesovih električnih i elektronskih sklopova. Za uzvrat, vlasnik marke Mercedes, kompanija Daimler, imaće ulog u vlasništvu Aston Martina, koji će se kretati do 5 procenata, u zavisnosti od dinamike realizacije ugovora.

Iza čitave priče o saradnji nalazi se potreba da se gama modela koje proizvodi Aston Martin uklopi u ekološke standarde koji će u budućnosti biti dodatno pooštreni.

Pročitajte više o najavi saradnje dve kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: