Ko kaže da Cayenne nije pravi "terenac"?

Porscheu je dosadilo da sluša primedbe kako njegov SUV model nije predviđen za ozbiljniju terensku vožnju, pa je u bespuća Karpata poslao karavan koji se sastojao od desetak primeraka modela Cayenne S Diesel.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.06.2013.

12:53

Default images

Porsche Cayenne ima reputaciju urbanog krosovera čija je osnovna namena paradiranje gradskim sredinama ili krstarenje autoputevima.

Kako bi u javnosti razbio predrasude o ovom vozilu, nemački proizvođač odlučio je da svoj mondenski SUV malo zaprlja i stavi ga na ozbiljan off-road test.
Kao destinacija izabran je planinski masiv Karpata, a put je vodio od Kišinjeva u Moldaviji do glavnog grada Slovačke, Bratislave.

Fotografije nastale tokom ovog off-road izazova pokazuju da vozači nisu štedeli Cayenne.
Porscheov SUV vožen je po brdskim zemljanim i lošim makadamskim putevima, kroz jaruge, potoke i druge prirodne prepreke.
Cayenne S Diesel imao je premijeru na Sajmu automobila u Parziu 2012. Pogoni ga 4.2 litarski V8 koji razvija 281 kW/382 ks i raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od čak 850 Nm.

Vozilo je u stanju da ubrza od 0 do 100 km/h za 5,7 s i da dostigne maksimalnih 252 km/h, a kao što se vidi na fotografijama, može da se upusti i u zahtevniju terensku vožnju.

Više fotografija vožnje Porschea Cayenne kroz Karpate možete pogledati u Galeriji.

Pročitajte više o modelu Porsche Cayenne S Diesel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: