Ko će biti novi vlasnik Nirburgringa?

Nemačka vlada, koja je preuzela brigu o Nirburgringu (Nürburgring) nakon što je krajem jula 2012. kompanija odgovorna za legendarni objekat proglašena nesolventnom, u potrazi je za novim vlasnikom ove čuvene staze.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2013.

13:00

Default images

Finansijski govoreći, Nirburgring je svakako video i bolje dane u svojoj istoriji. Dug koji je 2012. dostigao 400 miliona evra, pretio je da dovede stazu do propasti.

Nakon intervencije nemačke vlade koja je tada preuzela staranje nad objektom, pista će biti ponuđena na prodaju kako bi dobila novog vlasnika. Očekuje se da će njena prodajna vrednost neće premašiti 132 miliona evra, a zainteresovani potencijalni kupci moći će da iznesu svoje ponude do 12. juna 2013.

Onaj ko kupi Nirburgring moraće da se obaveže da će dozvoliti slobodan pristup stazi i vozačima amaterima, kao i da će nastaviti da organizuje trke takmičenja i šampionata koji se i sada na njoj održavaju. Procenjuje se da staza svom vlasniku može da donese godišnji prihod u visini od oko 62 miliona evra.

Za sada nije poznato ima li zainteresovanih za kupovinu Nirburgringa, a nemački mediji pisali su 2012. da je jedan od mogućih budućih vlasnika i prvi čovek Formule 1, Berni Eklstoun (Bernie Ecclestone).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: