Citroen DS Wild Rubis - prve fotografije

Citroen je objavio prve zvanične fotografije i video koncepta DS Wild Rubis, uoči njegove premijere koja je zakazana za kraj aprila 2013.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2013.

08:57

Default images

Citroen je i ove godine, kao i 2012, odlučio da novi luksuzni koncept predstavi na nekom od velikih kineskih auto-salona.

Nakon prošlogodišnjeg Numero 9 koncepta, koji je imao premijeru u Pekingu, na red je došao i prvi liksuzni, urbani krosover iz serije DS, Wild Rubis, koji će po prvi put biti prikazan na sajmu automobila u Šangaju, 21-29. aprila.

Pogledajte promotivni video novog Citroenovog koncepta:



Kada je reč o dizajnu ovog krosovera, francuski proizvođač stilski se nadovezao na Numero 9, što se primećuje naročito kada uporedimo prednji deo oba vozila.
Farovi i maska hladnjaka imaju sličan oblik kod oba automobila, dok se umesto karakterističnog Citroenovog amblema koji smo videli na konceptu Numero 9, na sredini maske Wild Rubisa nalazi DS logo.

Dizajn prednjeg dela koncepta zaokružen je velikim hormiranim ukrasnim okvirom koji delimično prekriva i prednje svetlosne grupe.
Stop svetla su takođe uokvirena hromiranim detaljima, baš kao i veliki otvori izduvnih cevi koje su uklopljne u donji deo branika.

Iako je Wild Rubis postavljen na platformu koja je kao i kod svih krosovera povišena, Citroen nije zamislio da se ovaj automobil upušta u velike avanture van asfalta. Zbog toga su i zaštitne obloge na donjim delovima karoserije (na lukovima iznad točkova, pragovima, donjim delovima branika..) minimalne i diskretne.
Citroen je saopštio da je DS Wild Rubis dugačak 4,70 m, širok 1,95 m, a visok 1,59 m, dok međuosovinsko rastojanje koje iznosi 2,9 metara obećava visok komfor putnicima. Koncept je opremljen 21 inčnim alu felnama.

Više tehničkih detalja ovom konceptu i njegovom pogonskom agregatu biće poznato nakon premijere u Šangaju, a do tada uživajte u galeriji fotografija.

Pročitajte više o konceptu DS Wild Rubis.

Pročitajte o konceptu Citroen Numero 9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: