KIA Cee'd GT i KIA Pro_cee'd GT

Nakon što je najavila sportsku GT varijantu modela Pro_cee'd, KIA je objavila da će predstaviti i Cee'd GT sa 5 vrata. Korejska kompanija saopštila je i prve tehničke detalje za ove modele.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2012.

12:38

Default images

Oba modela biće opremljena 1.6 litarskim turbo-punjenim benzinskim GDI motorom. Ovaj četvorocilindrični agregat razvija 204 ks i maksimalni obrtni moment od 265 Nm, a standardno će biti povezan sa šestostepenim ručnim menjačem. Snaga će se prenositi na prednje točkove automobila.

KIA je saopštila i da će sportska verzija novog Cee'd-a od 0 do 100 km/h stizati za 7,9 sekundi. To je za sekundu slabiji rezultat u poređenju sa još uvek aktuelnim Golfom GTI šeste generacije, koji isto ubrzanje postiže za 6,9 sekundi koristeći motor sa 210 ks i mauelni ili DSG menjač.

Pored novog motora, GT verzije modela Cee'd i Pro_cee'd imaće i unapređenu šasiju i oslanjanje koji će ovim automobilima osigurati potrebne dinamičke karakteristike. Spoljašnjost automobila biće takođe prilagođena njihovoj sportskoj funkciji, tako da će dizajn prednjeg branika i maske hladnjaka biti izmenjen, dok će se na pragovima nalaziti aerodinamički dodaci, a na zadnjem takođe preoblikovanom braniku difuzor.

Predviđena su i specijalna dnevna LED svetla, posebne, drugačije boje karoserije i 18 inčne alu felne. Umesto standardnih, biće ugrađena Recaro sportska sedišta, a papučice nožnih komandi biće izrađene od aluminijuma.

Oba nova sportska modela Kije Cee'd proizvodiće se u fabrici Žilina u Slovačkoj. Proizvodnja počinje u maju 2013, a prodaja u leto iste godine. Svetsku premijeru možemo očekivati na auto-salonu u Ženevi, u martu 2013.

Vozili smo: KIA Cee'd.

Pročitajte o novoj Kiji Pro_cee'd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: