Markione: Alfa Giulia u pripremi

Prvi čovek kompanije FIAT-Chrysler, Serđo Markione, potvrdio je da je naslednik Alfe 159, model Giulia, u fazi razvoja. Prema njegovim rečima, ovaj automobil će se proizvoditi u Italiji, a planirana je prodaja na tržištima širom sveta.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2012.

12:25

Default images

U razgovoru za Automotive News, koji se dobrim delom odnosio na planove Alfa Romea, Markione međutim nije otkrio kada će nova Giulia imati premijeru. Prema ranijim informacijama, koncept ovog automobila mogao bi da bude predstavljen tokom 2013. godine, dok bi se serijski model pojavio godinu dana kasnije.

Na pitanje novinara da li će se u Alfinoj gami ponovo naći velika limuzina sa pogonom na zadnjim točkovima, Markione nije odgovorio direktno, ali je rekao da će u slučaju da se to dogodi jedan takav model svakako biti baziran na arhitekturi koju će deliti sa Maseratijem, što znači da će se proizvoditi u pogonima Maseratija u Torinu.

Što se tiče dugo očekivane serijske verzije sportskog dvoseda 4C, ljubitelji Alfa Romea moraće da sačekaju još izvesno vreme na njegovu premijeru, s obzirom da ovaj model sigurno neće biti predstavljen na Sajmu automobila u Detroitu u januaru 2013. godine, tako da je i dalje moguće da se Alfa 4C pojavi na auto-salonu u Ženevi u martu 2013.

Markione je odgovorio i na pitanje zašto je odbio da razgovara o eventualnoj ponudi Volkswagena za kupovinu Alfa Romea. Na konstataciju novinara da je Alfa na putu da zabeleži najslabiji globalni prodajni rezultat još od kraja šezdesetih godina dvadesetog veka i pitanje zašto je u FIAT-u u interesu da zadrži brend koji pravi gubitke, Markione je kazao da postoje stvari koje jednostavno nisu na prodaju.

"Isto bi vam odgovorio i šef Volkswagena kada biste ga, na primer, pitali da li bi prodao Audi", objasnio je Serđo Markione.

Pročitajte o dizajnerskoj studiji Alfa Romeo Giulia GT50.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: