Automobili

Subota, 20.10.2012.

13:35

BMW seli automobile iz Evrope u SAD

BMW je preusmerio nekoliko desetina hiljada novih vozila, koja su prvobitno bila namenjena prodaji u Evropi, na severnoameričko i azijsko tržište.

Izvor: B92

Default images

Ekonomska kriza koja je najpre zahvatila automobilsku industriju u SAD, sada već ozbiljno utiče na prodaju u Evropi. Čak i proizvođači premijum automobila, koji globalno beleže rekordne prodajne rezultate, počinju da osećaju posledice smanjene potražnje na evropskom tržištu.

“Izazovi u Evropi postaju sve veći”, priznaje Ian Robertson, član upravnog odbora BMW-a. Zbog toga su u bavarskoj kompaniji odlučili da preusmere nekoliko desetina hiljada novih vozila sa evropkog tržišta, u SAD i Aziju.

Prodaja novih automobila na severnoameričkom tržištu ponovo je u porastu, dok je kinesko tržište i dalje u elspaniziji, iako beleži nešto sporiji rast nego prethodnih godina.

U BMW-u kažu da u Americi i Kini postoji velika potražnja za poslednjom generacijom Serije 3, tako da će prodaja nove “trojke” u tim zemljama kompenzovati smanjenu potražnju u Evropi.

“Situacija je takva da će proći godine pre nego što se tržište u ovom regionu stabilizuje”, predviđa Ian Robertson iz BMW-a.

Stručnjaci procenjuju da automobilska industrija u Evropi beleži najveći pad prodaje u poslednje dve decenije.

Pročitajte o prodajnim rezultatima BMW-a u 2012.

Pročitajte o novom BMW-u Serije 3 karavan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: