Lexus LF-LC Blue koncept

Lexus će na Sajmu automobila u Sidneju, 19-28. oktobra, predstaviti novo izdanje koncepta hibridnog sprtskog kupea LF-LC, koji je imao premijeru početkom 2012. na auto-salonu u Detroitu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2012.

12:30

Default images

Iako smo na osnovu prethodne najave očekivali veće promene u odnosu na originalni LF-LC, Lexusov koncept razlikuje se od prethodne verzije samo po boji karoserije i unutrašnjosti.

LF-LC Blue ofarban je u plavo, a kao inspiracija poslužio je poludragi kamen opal, koji se može naći u Australiji.
Kao kontrast tamno plavoj spoljašnjosti, u enterijeru automobila dominira koža u bež boji.

Poput prvobitnog koncepta, karoserija Lexusa LF-LC Blue olakšana je zahvaljujući upotrebi materijala od ugljeničnih vlakana i aluminijuma.
Za pogon je zadužen Lexusov Advanced Hybrid Drive sistem, koji se sastoji od benzinskog agregata i elektromotora čija je kombinovana snaga 506 ks.

U Lexusu su i dalje zagonetni kada je reč o serijskoj proizvodnji ovog automobila.
“LF-LC je delom koncept, ali delom i realnost”, kaže šef kompanije Lexus Australia, Toni Kremb (Tony Cramb).

“Koncept je zato što nagoveštava pravac kretanja Lexusa u budućnosti, a realnost zbog toga što naši inženjeri već rade na tome da jednog dana proizvedu serijski model sličnih karakteristika”, objašnjava Kremb.

Pročitajte više o konceptu Lexus LF-LC.

Pročitajte o konceptu LF-CC koji je imao premijeru u Parizu 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: