Nissan Esflow koncept

Pre zvanične premijere, Nissan nam je otkrio kako izgleda njegov koncept električnog sportskog automobila. Mnogi su mu već dodelili ulogu "sportskog Leafa".

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

08:55

Default images

Ime mu je Esflow i doživeće premijeru na predstojećem Salonu u Ženevi.

Iz Nissana kažu da su paralele sa Leafom opravdane jer je novi automobil zamišljen kao njegova sportska alternativa. Čak se poslužio i Leafovom mehanikom.



Na zadnjoj osovini nalaze se dva elektromotora nepoznatnih peformansi. Da bi masa bila bolje raspoređena, litijum-jonska baterijska pakovanja smeštena su uzduž osovina.
Iz japanske autokompanije kažu da ovaj Nissan sa jednim punjenjem može da prevali 240 kilometara.

Esflow je dvosed namenjen segmentu sportskih automobila. Da bi masa vozila bila manja, za izradu šasije i karoserije korišćeni su aluminijum i kompozitni materijali.
Iz Nissana kažu da je Esflow sposoban da od 0 - 100 km/h stigne za manje od pet sekundi.

Da li će ovaj koncept doživeti serijsku proizvodnju? Hajde da još malo sačekamo.

Vozili smo Nissan Juke 1.6 Accenta Sport

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: