Lamborghini sprema novi model

Iz Lamborghinija su potvrdili da pripremaju treći model u svojoj liniji, a za budući automobil već su rekli da je "namenjen za svakodnevnu upotrebu".

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2011.

11:13

Default images

Izvršni direktor Stephan Winkelmann izjavio je da će novi Lambo biti glavni deo budućih planova ove kompanije.

"Napravićemo treći model i to će biti automobil za svaki dan", zaključio je Winkelmann.

On je rekao i da su detalji o novom modelu za sada pod ključem i da osnovni oblik automobila tek treba da se definiše.

"Da li će to biti kupe sa 4 vrata koji će se suprotstaviti Aston Martin Rapidu? Ili će biti sportski hatchback nalik na Ferrari FF? A šta ako bude SUV koji će se na tržištu takmičiti sa Porsche Cayennom?", nagađa se ovih dana na automobilskim forumima.

Šta god u Lamborghiniju odlučili, Winkelmann je rekao da će im biti potrebne četiri godine da bi zaključani planovi postali realnost. Dakle, "svakodnevni" Lambo se očekuje najverovatnije 2015. godine.

Budući treći model u liniji u kojoj se nalaze Gallardo i Aventador, trebalo bi da pomogne italijanskom brendu da postigne više tržišne rezultate. Najbolja godina za Lamborghini bila je 2008. kada je prodato 2.430 primeraka širom sveta.

Prošle godine prodaja je opala na 1.302 jedinice, jer su ljudi uglavnom čekali da bude lansiran Aventador. A kada je lansiran u Ženevi, prvi kontigent ovog modela već je rasprodat.

Pročitajte više o Lamborghini Aventadoru

Razbijte moj Lamborghini

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: