Kinezi i Indijci žele Pininfarinu

Kineski proizvođači automobila željni su brzog napretka i sustizanja svetske konkurencije, ali napredak u dizajnu i tehnologiji ne dolazi preko noći i nije jeftin.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

08:59

Default images

Geely je nedavno za 1,8 milijardi američkih dolara od Forda preuzeo Volvo, a sada se automobilskim medijima poput plamena proširila vest da je Beijing Automotive Industry Corp ili, skraćeno, BAIC zainteresovan za preuzimanje Pininfarine.

BAIC nije i jedina kompanija zainteresovana za italijansku kompaniju. Interes su još pokazale kineske kompanije Brilliance i Anhui Jianghuai Automobile, ali i indijska Mahindra i Bajaj Auto, kao i kanadski proizvođač automobilskih delova – Magna.

BAIC i Pininfarina već sarađuju na dizajnu pojedinih modela, a plod zajedničkog rada trebalo bi da vidimo na nekom od narednih autosalona.

Izvor - tportal

Kineska kopija Mercedesove B klase

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: