Cadillac Urban Luxury Concept

Cadillac je na Salonu u Los Anđelesu predstavio direktnog suparnika Aston Martin Cygneta. Izgleda da je megalomanska doktrina američke autokompanije malo zatajila, jer su na scenu "izgurali" gradskog mališana.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.11.2010.

10:19

Default images

Ono što se na prvi pogled primećuje je da je na konceptu primenjena slična dizajnerska crta kao kod Cadillaca CTS-V, samo na radikalniji način.

Čak su od Lamborghinijevog Gallarda "pozajmili" sistem po kome se vrata otvaraju na gore, tako da izlaženje iz automobila neće biti problem ni na veoma uskom parking mestu.
Novi koncept je malo duži i malo širi od Mini Coopera - dugačak je 3.835, širok 1.730 i visok 1.446 mm. U njemu ima mesta za 4 putnika.

Ispod haube smešten je 1,0-litarski turbopunjeni trocilindraš uparen sa elektromotorom, automatskim menjačem sa duplim kvačilom, sistemom regenerativnog kočenja i Stop/start tehnologijom.

Iz Cadillaca kažu da će ovaj automobil u vožnji po gradu trošiti 4,2l/100km, a na otvorenom putu oko 3,6l/100km.
Unutrašnjost je odrađena u minimalističkom stilu, sofisticirano, sa oštrim linijama i asimetričnom kontrolnom tablom.
Ukoliko ovaj koncept dobije dozvolu za serijsku proizvodnju, kome li će pomrsiti konce? Spomenuli smo Aston Martin Cygnet, a možda bismo mogli da ciljamo i na Toyotu IQ...

Martina Anđelković

Pročitajte više o Aston Martin Cygnetu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: