Automobili

Petak, 12.11.2010.

09:58

Profit kompanije Tata 500 mil. USD

Neto prihod grupacije Tata, uključujući i britanski segment „Jaguar-Land Rover“ (JLR), porastao je na 500 miliona dolara u tri meseca od jula do septembra.

Izvor: B92

Default images

Prodaja kompanije Tata porasla je na 6,44 milijardi dolara, u tom periodu.

U drugom tromesečju 2010. godine profit kompanije JLR dostigao je 381 milion dolara, u poređenju sa gubitkom od oko sto miliona dolara u prethodnoj godini.

Britanski holding JLR, koji se nalazi u vlasništvu indijske grupacije Tata je objavio sredinom oktobra da će uložiti milijardu funti u razvoj i da se odustalo od plana zatvaranja jedne od tri fabrike automobila u Engleskoj, nakon što je postignut dogovor sa sindikatima o platama.

JLR je najavio da će značajno povećati broj modela u svojoj proizvodnoj liniji i da će otvoriti hiljade novih radnih mesta u narednoj dekadi.

Tata je 2009. godine objavila da će udružiti dve od njenih JLR fabrika u Engleskoj, u okviru plana izlaska iz krize izazvane ekonomskim posrtanjem i padom tražnje za automobilima, zbog čega su pogoni bili angažovani sa svega 60 odsto kapaciteta.

Tata je pre dve godine kupila JLR od američkog Forda za 2,5 milijardi dolara. Prošle godine, u prvom tromesečju je prodato 35.150 Jaguara, a u istom periodu ove čak 57.150 automobila te prestižne robne marke.

Jaguar C-X75 u Parizu

Jaguar proizvodi F-Type

Fotografija - SXC (andy205)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: