Automobili

Utorak, 18.05.2010.

09:37

2011 Hyundai Elantra/Avante

Nova porodična limuzina, predstavljena na Busan Auto Showu u Južnoj Koreji, naći će se na tržištu u jesen 2010. godine, a u našem regionu možemo je očekivati verovatno početkom 2011. godine. Ima čak 2 imena! U Aziji se zove Avante, a van tog kontinenta nosi naziv Elantra.

Izvor: B92

Default images

Novi automobil prati dizajnersku crtu nove Sonate, a sa dužinom od 4,6 metara prognozira se da će predstavljati žestoku konkurenciju Chevrolet Cruzeu. Kao glavni adut Elantre navodi se da će ostvarivati 10% manju potrošnju nego njen najbliži suparnik.

Korejski Avante dolazi sa 1.6 benzinskim motorom sa direktnim ubrizgavanjem snage 140 KS koji je uparen sa šestostepenim automatskim menjačem.
Avante/Elantra posedovaće unapređene sisteme kao što su HID (High Intensity Discharge) farovi i LCD ekran u boji koji se nalazi u instrument-tabli. Cena novog modela još uvek nije poznata.



"Novi Avante obuhvata najsvežije ambicije, stilove i performanse svoje klase. Verujemo da će novi model još jednom redefinisati svoj segment širom sveta", izjavio je predsednik Hyundai Global Business Division - Steve S. Yang.

Hyundai Elantra je najpopularniji model ovog proizvođača na globalnom nivou sa prodajom od preko 6 miliona jedinica od 1990. godine.

Pročitajte više o modelu 2011 Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai i-Flow concept

Pročitajte više o modelu Hyundai Sonata (i40)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: