Povratak legendarnog Gordinija

Francuski proizvođač najavio je oživljavanje ekskluzivnog brenda Gordini, koji će predstavljati sam vrh ponude Renaultovih sportskih modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

12:51

Default images

Pred ljubitelje francuskog brenda postepeno će biti servirane tri prave poslastice.

Prema svemu sudeći, modeli sa oznakom Gordini trebali bi zameniti na tržištu one sa oznakom F1, budući da se francuski proizvođač najverovatnije povlači iz Formule 1.

Legendarni inženjer Renault racinga, Amédée Gordini, proslavio je svoje prezime sredinom 60-ih godina prošlog veka, kada su reli takmičenjima žarili i palili Renaultovi modeli R8 i 1300.

Pod njegovim vodstvom, razvijeno je više od 200.000 primeraka Renaultovih trkačkih automobila tokom perioda od 20 godina, a mali plavi bolidi zaslužni su za neke od najviših sportskih dostignuća u Renaultovoj istoriji.
Četrdeset godina kasnije, francuski proizvođač ponovo oživljava brend Gordini. Iako se radi o kozmetičkom brendiranju i sitnim doradama, modeli Gordini pozicionirani su iznad postojećeg asortimana Renaultsporta.

Biće gotovo indentični onima sa oznakom RS, ali će se isticati retro stylingom, odnosno karakterističnom plavom bojom sa belim prugama i dodatnom opremom koja će im podariti veću dozu ekskluzivnosti.

Prvi takav model biće i najmanji Renaultov trkač - Twingo Gordini RS premijeru će doživeti 25. novembra u Parizu, a u prodaju dolazi na proleće 2010. godine.

Porodici Gordini nedugo zatim pridružiće se Clio i Megane.

Piše: Bane Vuković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: