Automobili

Četvrtak, 05.02.2009.

13:24

Restilizovani Clio

Premijera restilizovanog Clia za 2009. godinu zakazana je za Salon automobila u Ženevi.

Izvor: B92

Default images

Redizajnom je obuhvaćena prednja maska tako da sada prati liniju koja je postala glavno obeležje novog Megana. Izmenjena su prednja svetla kako bi se povećala bezbednost pešaka pri eventualnom udaru i novom haubom na kojoj se sada nalazi i veći logo kompanije, kao i povećanim usisnicima vazduha koji automobilu daju nešto sportskiji karakter.

Izmene na zadnjem delu automobila manje su primetne i uključuju restilizovanu zadnju svetlosnu grupu i izmenjen poklopac prtljažnika.
Novi Renault Clio GT
Budući kupci mogu da računaju na brisače sa senzorima za automatsko aktiviranje na kiši, Renaultov „keyless“ sistem koji omogućava otključavanje vrata i startovanja motora pomoću kartice, kao i novu integrisanu satelitsku navigaciju koja je rezultat saradnje sa kompanijom TomTom čija cena iznosi 500 evra .

Kupci novog Clia u Srbiji moraće da pričekaju kako bi koristili mape Srbije pošto one u prvo vreme neće biti pokrivene.
Iako još nije poznato koji će se motori nalaziti ispod haube restilizovanog Clia, očekivano je da će Renault spremiti širok izbor benzinskih i dizel agregata.

Pored restilizovanog hečbeka, svoju premijeru u Ženevi imaće i Clio Sport Tourer.
Prvi Clio automobilskoj javnosti predstavljen je 1990. godine, a dizajneri veruju da će sa redizajniranim Cliom uspeti da nastave stazom koju je Clio III izborom za "Automobil Godine 2006." utabao.

Cene će tek biti formirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: