Automobili

Sreda, 25.06.2008.

12:00

Lamborghini Reventon

Sudeći po izjavi šefa dizajna Volkswagen Grupe Waltera De Silve model Lamborghini Reventon biće nosilac dizajna i performansi koje će u budućnosti krasiti modele ove fabrike.

Izvor: B92

Default images

Na svom govoru u staroj Fiatovoj fabrici Lingoto u Torinu, šef dizajna VW Grupe, Walter De Silva osvrnuo se na budućnost Volkswagena, Audija i posebno Lamborghinija.

Sledeća generacija supersportskih automobila sa bedžom „bika“ će biti bazirana na moćnom Reventonu.
Što se tiče detalja budućeg Murcielaga, glavni inženjer, Maurizio Regginai nije bio voljan da mnogo toga otkrije izjavivši da je ključni moment odnos snage i težine, i da su nastojanja prvenstveno na tome da se težina svede na minimalnu meru.

To znači da će čelična šasija aktuelnih Lamboa svoje mesto prepustiti aluminijumskoj konstrukciji ispod „kože“ od kompozitnih materijala. Sa pogonom na sva četiri točka će se nastaviti, a na pitanje da li će biti upotrebljen menjač sa dvostrukim kvačilom, Regginai je odgovorio da su performanse Lamborghinija vrhunske kada je reč o „sprinterskim“ sposobnostima i da nema potrebe da se bilo šta menja.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: