Automobili

Utorak, 24.06.2008.

12:00

Restilizovani Maserati Quattroporte

S obzirom da je aktuelni Maserati Quattroporte već pet godina na tržištu, a da će novi model stići tek 2012. godine, došlo je vreme za restilizaciju raskošne limuzine.

Izvor: B92

Default images

Maserati Quattroporte sa preko 15.000 prodatih primeraka predstavlja jedan od najuspešnijih modela italijanskog proizvođača. Kako ne bi narušili dobru prodaju, dizajneri nisu želeli previše da menjaju izgled modela Quattroporte za prodajnu sezonu 2009. tako da će se pred kupcima naći blago osvežena verzija.

Karoserija restilizovanog Quattroportea pretrpela je izvesne izmene. Frontalni gril hladnjaka i odbojnik su preoblikovani a rešetke su nalik na one kod GranTurisma.

Prednja svetlosna i zadnja signalna grupa oplemenjene su LED tehnologijom, blatobrani su zaoštreniji, retrovizori stanjeni, dok je zadnji deo vozila dobio na agresivnosti.
Enterijer je takođe unapređen kada je reč o ergonomiji i korišćenim materijalima, uz inkorporirani novi Maserati Multimedia System.

Pitanje koje se postavlja je da li će se nastaviti sa aktuelnim 4,2 litarskim V8 sa 400 KS ili snažnijim 4,7 litarskim motorom koji pokreće Alfu 8C Competizione i isporučuje 430 KS. Odgovor je da će restilizovani Quattroporte biti ponuđen u dve verzije, standardnoj i „S“.

Oba modela biće opremljena ZF šestostepenim automatskim menjačem.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: