Automobili

Četvrtak, 13.12.2007.

12:00

Aston Martinov izazov Ferrariju

Aston Martin je nakon otvaranja novog dizajnerskog centra rešio da se dizajnom i performansama novog modela V12 Vantage RS suprotstavi Ferrariju.

Izvor: B92

Default images

Novi Aston Martin visokih performansi veliki deo svoje mehanike nasledio je od trkačkog modela ove kuće DBRS9, ali očekuje se da će se u prodaji pojaviti kao ekskluzivna edicija sa cenom većom od modela DBS – koji trenutno predstavlja najekskluzivniji model ovog proizvođača.

Težak 1.5 tona, Vantage RS raspolaže V12 motorom sa 600 konjskih snaga pozajmljenim iz modela DBRS9. Aston Martin tvrdi da je modelu Vantage potrebno manje od četiri sekunde do brzine od sto kilometara, a njegova maksimalna brzina iznosi 321 kilometar na sat.
Pretpostavlja se da će glavni konkurent modelu Vantage RS biti Ferrari 599 GTB Fiorano koji se odlikuje sličnim performansama.

Cena novog ekskluzivnog trkača kompanije Aston Martin iznosiće 265.000 dolara, a njegova proizvodnja počeće 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: