Nova "Zver": Rezvani Beast sa vratima kao iz filma FOTO

Ezgotični kalifornijski proizvođač sportskih automobila - Rezvani, predstavio je u Los Anđelesu model Beast Alpha, koji je privukao pažnju neuobičajenim rešenjem mehanizma za otvaranje vrata.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

11:28

Nova

Rezvani je zaintrigirao ljubitelje sportskih automobila kada je 2015. prikazao model Beast Speedster, vozilo sa otvorenim krovom bazirano na konstrukciji modela Ariel Atom.

Beast Alpha ima fiksiran čvrsti krov, a za razliku od prehodnika kao osnovu koristi Lotusovu aluminijsku mehaničku platformu.
Ono što je posebno zanimljivo kod ovog modela su takozvana "SideWinder" vrata koja se otvaraju tako što se postavljaju u položaj paralelen prednjim krilima automobila.
Iako prilično nepraktično rešenje, jer pri otvaranju vrata zahteva širok slobodan prostor levo i desno od vozila, ovaj sistem čini da model Beast Alpha predstavlja upečatljiv prizor gde god da se pojavi.
Beast Alpha za pogon koristi 2.4 litarski Hondin motor, koji uz pomoć kompresora razvija 500 ks. To je dovoljno da ovaj automobil, težak nešto manje od 900 kg, od 0 do 96 km/h stigne za 3,2 s, dok je maksimalna fabrički deklarisana brzina 281 km/h. Početna cena je 200.000 dolara.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: