Automobili

Ponedeljak, 27.08.2012.

14:25

KIA sprema rivala Golfu GTI

Prema najavama koje stižu iz korejskog proizvođača, KIA radi na sportskom hečbeku koji će se na tržištu suprotstaviti modelima kao što je Golf GTI.

Izvor: B92

Default images

Ovaj automobil trebalo bi da bude baziran na novoj Kiji Pro_cee'd, čija se svetska premijera očekuje na Sajmu automobila u Parizu, krajem septembra 2012.

Direktor marketinga u Kiji, Soon-Nam Lee, nedavno je izjavio da u toj kompaniji rade na turbo-punjenom motoru i unapređenju oslanjanja, kako bi na jesen 2013. godine na tržište lansirali sportsku verziju modela Cee'd sa troja vrata.

Veruje se da je u pitanju 2.0 litarski turbo agregat koji se koristi u modelu Optima, a razvija 278 ks.

Iako bi bilo lepo videti ovaj motor u novom Pro_cee'd-u, on će najverovatnije biti modifikovan kako bi mogao da se smesti ispod haube Kijinog sportskog hečbeka, a u tom slučaju treba očekivati da će razvijati manju snagu u odnosu na verziju iz Optime.

Vozili smo novi Cee'd.

Pročitajte o početku proizvodnje modela Cee'd karavan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: