Automobili

Sreda, 03.02.2016.

12:23

Novi modeli pogurali Ferrari do novog rekorda

Ferrari nastavlja uspešno da balansira po tankoj liniji koja razdvaja ekskluzivu od masovne proizvodnje, uz rast prodaje od 6 odsto u 2015.

Izvor: B92

Novi modeli pogurali Ferrari do novog rekorda
Ferrari California T

U godini koja je iza nas italijanski proizvođač supersportskih automobila prodao je 7.664 vozila, što je novi rekord u istoriji kompanije. Za rast prodaje najzaslužniji su automobili sa V8 motorima, koji spadaju među novije modele u gami Ferrarija - California T, 458 Speciale A i 488 GTB.

Sa druge strane, F12 Berlinetta i Ferrari FF, koji su na tržištu 4 odnosno pet godina, upisali su pad tražnje od 24%.
Ferrari F12berlinetta
Ukupan rast prodaje zabeležen je u većini regiona, a pre svega u Japanu, Australiji, Singapuru, Indoneziji i Južnoj Koreji.

Vest o dobrom prodajnom rezultatu i rastu isporuka dolazi u trenutku kada iz Ferrarija stižu najave da bi gornja granica godišnje proizvodnje mogla da bude podignuta na 9.000 vozila, što je znatno više od politike "7.000 automobila godišnje" koju je zastupao bivši prvi čovek kompanije, Luka di Montecemolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: