Automobili

Utorak, 19.04.2011.

08:40

Volvo Universe koncept

Opisan kao "luksuzni Volvo namenjen kineskom tržištu, a kasnije i svetu", koncept Universe imao je svoju premijeru na šangajskom salonu automobila.

Izvor: B92

Default images

Novi koncept je veliki, luksuzni sedan sa, kako kažu iz ove kompanije, linijama klasičnog Volvo automobila.

"Koncept Universe prikazuje dizajnerski jezik budućih uspešnih modela naše kompanije", rekao je Stefan Jacoby, predsednik i izvršni direktor Volvo Car korporacije.
Universe ima dizajnerske crte sedana, ali liniju krova kupea, što znači da će se, ukoliko dođe do serijske proizvodnje, novi model na tržištu takmičiti sa Mercedesom CLS, Porsche Panamerom i Audijem A7.

"Baš kao i prefinjena luksuzna roba, ovaj dizajn prolazi test vremena", kaže Peter Horbury, potpredsednik dizajnerskog tima u Volvou i dodaje: "Takmičićemo se sa najboljim, a glavno oružje je naša specijalna vrsta skandinavskog dizajna".
"Naš cilj je da budemo brend koji najbolje razume šta želi kupac modernog luksuznog automobila. Želimo da čujemo šta najzahtevniji kineski kupci misle o ovom luksuznom konceptu. Kasnije ćemo ga pokazati u Evropi i SAD", završio je Jacoby.

Pročitajte više o Volvou C30 Electric

Pročitajte više o Volvo V60 Plug-in Hybridu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: