Automobili

Četvrtak, 27.01.2011.

09:23

Volvo V60 Plug-in Hybrid u Ženevi

Na ženevskom salonu, u martu 2011. godine, kompanija Volvo predstaviće V60 Plug-in Hybrid - automobil sa emisijom CO2 od 50 grama po pređenom kilometru i prosečnom potrošnjom od 1,9 l/100 km.

Izvor: B92

Default images

Iz ove kompanije ističu da će 2012. godine biti prvi proizvođač na tržištu sa novom gamom hibrida koji je rezultat bliske saradnje sa švedskim energetskim dobavljačem Vattenfallom.

V60 Plug-in sadrži performanse tri različita tipa automobila. Ono što je njegova vizit-karta je podatak da može ići do 50 kilometara samo na struju.

"Ova druga generacija hibrida je savršen izbor za kupce koji ne vole kompromise i koji žele da uživaju u ekološki nastrojenom automobilu", kaže izvršni direktor kompanije, Stefan Jacoby.

Prednji točkovi V60 Plug-in Hybrida biće pogonjeni petocilidričnim 2,4-litarskim D5 turbodizelom, koji proizvodi 215 KS i 450 Nm obrtnog momenta. Zadnji točkovi imaju pogon u vidu elektromotora koji isporučuje 70 KS, a snagu prima od litijum-jonske baterije jačine 12 kWh. Automobil ima šestostepenu automatsku transmisiju.

"Da bismo automobilske entuzijaste naterali da misle o životnoj sredini, ponudili smo im auto sa niskim emisijama ugljen-dioksida, ali nismo im oduzeli adrenalin pri vožnji. V60 Plug-in Hybrid ima sva svojstva tradicionalnog sportskog karavana. Mi smo ga samo malo začinili modernom tehnologijom", kaže Jacoby.

Volvo V60 Plug-in Hybrid biće predstavljen na konferenciji za novinare 1. marta u Ženevi.

M. A.

Igre sa novim Volvoom

Volvo i Geely: Sukob zbog Nemaca

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: