Automobili

Petak, 25.02.2011.

10:09

VW i GAZ prave automobile u Rusiji

Nemački koncern Volkswagen (VW) i ruska fabrika automobila GAZ potpisali su sporazum o nameri da godišnje proizvode više od 100.000 vozila u Nižnjem Novgorodu.

Izvor: B92

Default images

Volkswagen je najavio da će i ruskoj vladi podneti sporazum, u kome navodi da je spreman da ispuni nove kriterijume za proizvodnju automobila.

To će nemačkoj firmi dati šansu da dobije neke vladine stimulanse, kao što je na primer niža uvozna carina na auto-delove.

Prema novim uslovima koje je uvela ruska vlada, strane fabrike automobila moraju do 28. februara da podnesu Kremlju memorandum o svojim proizvodnim planovima u Rusiji.

"Grupacija Volkswagen je veoma zainteresovana za dalje širenje svojih aktivnosti na ruskom tržištu. Firma GAZ je partner koji ima iskustva sa zapadnim modelom proizvodnje automobila", rekao je šef ruskog odeljenja Volkswagena Markus Osegovič.

Predsednik upravnog odbora "Škoda auta" Vinfrid Valand je istakao da Rusija pripada tržištima koja će u narednim godinama imati najveći rast. Rusko tržište je zato izuzetno značajno za Škodinu strategiju rasta i ona, prema rečima Valanda, namerava znatno da proširi svoje aktivnosti na tom tržištu.

Škoda sa Volkswagenom već ima proizvodnju u Rusiji u fabrici u mestu Kaluga blizu Moskve.

Ruska vlada je, međutim, nedavno usvojila nova pravila za montažu automobila u zemlji, koji pogoršavaju uslove za takvo preduzeće. Zbog toga je VW razmatrao mogućnost preseljenja proizvodnje u Nižnji Novgorod, gde GAZ traži novi posao za svoje linije.

Golfe i Polo, jeste li to vi?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: