Renault Kadjar i novi Espace premijerno u Srbiji

Ljubitelji automobila marke Renault u prilici su da na Sajmu automobila vide najnovije modele ovog proizvođača - krosover Kadjar, koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom ženevskom auto-salonu, i novu generaciju modela Espace. Pored njih, izloženi su i ostali automobili iz aktuelne ponude, uključujući i novi Twingo.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

13:24

Default images
Renault Kadjar

Centralno mesto na štandu kompanije Renault u Hali 1 Beogradskog sajma zauzimaju krosover Kadjar i novi Espace.

Ova dva nova modela svojim dizajnom pokazuju najnovija stremljenja francuskog proizvođača, ali i nagoveštavaju stilski pristup koji će biti primenjen na budućim Renault automobilima, pre svega novim generacijama modela Laguna i Megane.
Renault Kadjar
Postavljen na istu CMF platformu kao i sestrinski Qashqai, Renault Kadjar je nešto veći od Nissanovog krosovera - dugačak je 4.450 mm, širok 1.840 mm, a visok 1.600 mm.

Odstojanje od tla iznosi 190 mm, dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 18, a pri silasku 25 stepeni. Veličina prtljažnika je 472 l, a tome treba dodati i brojne pregrade i pretince u kabini čija ukupna zapremina iznosi 30 litara.
Renault Espace
Jedan od rodonačelnika segmenta MPV vozila u Evropi, Renault Espace, dočekao je petu generaciju.

Osim potpuno novog dizajna, zasnovanog na konceptu Initiale Paris iz 2013, koji karakteriše naglašena maska hladnjaka i veliki amblem u njenom središtu, Espace za razliku od prethodnika ima znatno manje bočne staklene površine, ali i povišeno odstojanje od zemlje, čime zadire u područje krosovera.
Renault Espace
Iako ima veći klirens u odnosu na aktuelnu verziju, novi Espace je za 63 mm niži od prethodnika.

Dužina je povećana za 16 mm, a poboljšana je i aerodinamika - koeficijent otpora vazduha iznosi 0,30, dok je masa automobila manja za 250 kg u odnosu na prethodnu generaciju.
Renault Twingo
Pažnju posetilaca privlači i novi Twingo koji je već prisutan na srpskom tržištu. Ovaj model na može se nabaviti po ceni od 8.990 evra.

Ponudu upotpunjuju Clio, Megane i Fluence, koji takođe imaju akcijske cene. Clio košta od 9.990. Za taj iznos dobija se 1.2 16V atmosferski motor od 75 KS sa Authentique paketom opreme koji podrazumeva i klima-uređaj, audio-sistem sa USB priključkom i Bluetooth konekcijom, tempomat i LED dnevna svetla.
Renault Twingo
Megane Generation nudi se za 10.990 evra i to sa 1.6 16V motorom od 110 KS. Auto pored ostalog ima “klimu”, šest vazdušnih jastuka, tempomat i Bluetooth konekciju, kao i USB priključak.

Na štandu je izložen i sportski Megane RS sa 265 “konja” i cenom od 28.632 evra.

Garancija na Renault modele je šest godina ili 100.000 km, a postoji i mogućnost beskamatnog finansiranja kupovine do iznosa od 8.000 evra.

Pratite naš specijal - Sajam u Beogradu

Više fotografija sa ovogodišnjeg auto-salona pogledajte u Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: