Audi A6 na kineski način

Ne morate biti dobar poznavalac automobila da biste shvatili gde su tvorci ovog kineskog modela iz fabrike JAC pronašli inspiraciju za njegov dizajn.

Izvor: B92

Subota, 06.12.2014.

09:35

Default images

Za početak, prepoznali ste da je reč o klonu Audija, a Kinezi su se postarali da ne bude zabune ni oko toga koji model je bio uzor za njihovu limuzinu, pa su automobilu dodelili oznaku Refine A6.

Najsličniji Audijevom originalu je prednji deo vozila, dok zadnji deo podeseća na modele nekih drugih proizvođača
JAC Refine A6 koncept iz aprila 2014.
Kineski klon Audija A6 predstavljen je kao koncept još u aprilu, na auto-salonu u Pekingu, a nedavno su se pojavile i fotografije prototipa produkcijske verzije, koja će se naći u prodaji 2015.
JAC Refine A6 - prototip produkcijske verzije
Sa 4,99 m, JAC Refine A6 je nešto je duži od originalnog Audija A6, da bi se izašlo u susret željama kupaca u Kini koji su naklonjeni produženim limuzinama.
JAC Refine A6 - prototip produkcijske verzije
Kinezi nisu uspeli da iskopiraju i motor, pa će se u ponudi naći dva četvorocilindraša, 1.5 litarski turbo-benzinac sa 170 ks i 2.0 litarski turbo punjeni benzinski motor sa 190 ks.

JAC Refine A6 se na kineskom tržištu prodavati po ceni od 180.000 juana (oko 23.800 evra).

Pogledajte kako su Kinezi klonirali Land Roverov SUV model Evoque.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: